RSS iconНАЈНОВИ ВЕСТИ

 ПЕЧАТЕНО ИЗДАНИЕ
За да не чекаме во ред и да завршиме работа што е можно побрзо подготвени сме да си бркнеме во џебот и дополнително да платиме за тоа. Ваквиот начин на размислување и дејствување во регионот е оставина или еден вид наследство од далечното минато. Сето ова не е карактерна особина, ...
Експертите предупредуваат дека не само ГМО-семињата туку сите хибридни семиња се „кодирани“, за да може приносот да биде драматично поголем. Затоа и така се прават, да можете од нив само една година да имате принос, а следната да не можете да направите нов расад, туку да морате ...
Планинарите од Битола на битолската јавност ѝ ставија до знаење дека доколку го добијат решението за легализација, тие во најскоро време ќе почнат со реновирањето, за што веќе имаат обезбедено и средства ...
Воведувањето на оваа обврска од почетокот на годинава предизвика бурни реакции и низа дилеми во јавноста по прашањата кој сѐ има обврска да уплаќа придонеси, дали ваквата новина ќе значи намалување на хонорарите, како и дали работниците што имаат договори за вработување на неодредено ...
Словенечката влада, која со именувањето на Рони Абрахам, актуелниот претседател на Меѓународниот суд на правдата (МСП), за словенечки судија пред Арбитражниот суд, се обидува да ја врати довербата во арбитражната постапка, и натаму останува на ставот дека скандалот не може ...
Покрај полицијата, тим од пет луѓе и два чамци на Црвениот крст, за потрагата биле известени и спасувачите на сите плажи во Охрид. Им било кажано да внимаваат дали во езерото или на брегот ќе се појави жената или каква било трага од неа. До вчера, во 10 часот претпладнето, кога ...
Критичната маса се однесува на брзината со која возачите ги управуваат своите возила, односно за воспоставување што е можно повеќе „зони 30“ т.е. зони каде што возилата не би смееле да се движат со брзина поголема од 30 километри на час ...
Во Шекспировата „Ромео и Јулија“ на режисерот Гочев дијалозите беа ставени во втор план, па на сцената доминираа динамичните сценски движења и кореогрaфијата, впечатлива сценографија со префинети визуелни решенија и модерна и провокативна изведба, која кај битолската ...
Во тимот ги имавме ветераните Рајкард и Блинд, јас и брат ми бевме на средна возраст, со по 25 години, а тинејџерот Клајверт го одлучи мечот. Таков микс во денешниот фудбал е практично невозможен, вели Франк де Бур, тренер на Ајакс ...
 
  • Спорт
  • Забава
  • Прилози
Титулата на тим како Ајакс во 1995-та денес е (не)возможно да се освои
Во тимот ги имавме ветераните Рајкард и Блинд, јас и брат ми бевме на средна возраст, со по 25 години, а тинејџерот Клајверт ...
Мраковчиќ е новиот среден бек на Металург
Пресреќен сум што доаѓам во еден од најдобрите балкански клубови, а особено задоволство ми прави тоа што за тренер и учител ...
Осоколениот Работнички против потресениот Трабзон
„Романтичарите“ се големи оптимисти поради досегашните добри резултати во Европа, а гостите се соочуваат со кадровски промени ...
Битката за последната тврдина: телевизорот
Единствениот важен екран во нашите домови, кој сѐ уште не е освоен од „Епл“, „Гугл“ или од „Мајкрософт“, е оној на телевизорот ...
Пристигна Виндоус 10!
Новиот оперативен систем на „Мајкрософт“, Виндоус 10, од вчера е достапен во 190 земји во светот. Во наредната година, ...
Со што ќе нè изненади новиот ЛГ Г флекс 3?
Двете генерации на паметниот телефон ЛГ Г флекс се едни од најинтересните уреди што сме ги виделе досега во технолошката ...
Во летните месеци најмногубројни се странските туристи
Реките од туристи што во текот на летните месеци ги гледаме по улиците на Скопје покажуваат голем интерес и за посета на ...
Изложби на Бејкон, ОжКиф и Раушенберг ќе бидат поставени во „Тејт“
Светот е сцена... ...
Само мајстор може од сонет да направи претстава
Со мимика, гестикулација, одлична импровизација, холандскиот актер Ги Сонен покажа како малиот внатрешен свет може да изгледа ...

 
 
 
 
Ретро
 
На денешен ден
 
Тв програма
   
На денешен ден
 
   
  Powered by Nova Makedonija