Али Ахмети – големиот цар на Македонија

Лидерот на ДУИ е најдолговечниот политичар што игра под рефлекторите на македонската политичка арена. Од командант Абаз се преобрази во незаменлив господин Ахмети. Не...

Лошиот сосед и киселото млеко

Поради сето (блиско и подалечно) историско искуство на Македонија во односите со Бугарија, искреноста на намерите за враќање на довербата во Договорот за добрососедство,...

Предупредувам!

Живееме научна фантастика. Сум го кажал ова неколкупати досега. Многумина се убедени дека лесно ќе минеме. Особено оние што мислат дека годината има влијание...

Итроманска реформa

Причината за започнaтaта реформa во основното образование на сите им е јасна, освен на оние што се прават слепи или, пак, навистина се слепи...

Попис без ниту најмала дамка

Како да стана навика сите битнислучувања во Македонија, меѓу кои е и пописот, да бидат проследени со колаж на партиски недоразбирања и остри расправања...

Македонските цвеќиња за бугарските војници

Идејата за денешниот текст посредно ми ја даде еден сепарат од мојот школски другар и врсник Борис Ноневски, долгогодишен директор на Кинотеката на Македонија,...

Кога можеа да го замолчат Трамп, можат секого и можат...

Додека забраната на Доналд Трамп на Твитер предизвика глобална политичка дебата за загриженоста за цензурата и обидот да се замолчи слободната мисла на интернет-платформите,...

Дали сиромашните држави може да ја избегнат војната за вакцините?

Покрај добрите вести за пристигнувањето на безбедните и ефикасни вакцини против ковид-19, горчливата вистина е што светската побарувачка ќе ги надмине резервите. Без мултилатерален...

Глобализирање на вакцината против ковид-19

За помалку од една година, светот се здружи за да развие ефикасна вакцина против ковид-19 и да формира мултилатерална платформа за нејзина дистрибуција насекаде...

Се моли Владата да не ги вознемирува непотребно антиваксерите

Објавата дека Владата на завчерашната седница ја прифатила предлог-програмата на Министерството за здравство за задолжителна имунизација на населението за 2021 година, се разбира, уште...

Watch My Hero Academia (Dub) Episode 4 at website https://funimationfree.com funimation winter 2020

Watch The Quintessential Quintuplets 2 Episode 1 (https://animefreak.ws/m/dv8g/ep-1) at AnimeFreak anime freak one piece