unsplash

Немојте да очајувате кога наутро ќе го видите вашиот автомобил покриен со снег…
Ви пренеуваме едноставен совет како целосно да ги стопите снегот и мразот со само еден препарат, кој можете да го направите во вашиот дом.

Сигурно безброј пати ви се случило да ви смрзнат рацете додека го стружете мразот на стаклата на вашиот автомобил. За да не губите повеќе време, ќе ви откриеме одличен трик со кој ќе го стопите мраз за само пет секунди.
Се што ви треба се алкохол и обична вода, а можете да додадете и малку детергент за миење садови. Земете распрскувач и измешајте алкохол и вода во сооднос 2:1 (додадете две лажички детергент по желба), малку протресете и вашиот „магичен микс“ е готов.