Живописните, но нежни тетоважи што ви ги претставуваме изгледаат како да се насликани со техника на акварел. Корејската уметница за тетоважи Еунју е специјализирана за оваа уметност на телото, создавајќи серија мали ремек-дела инспирирани од цвеќиња, овошје и животни. И покрај нивната мала димензија, секоја од овие тетоважи се истакнува со својот елегантен изглед.
Наместо да се потпира на дебели, црни линии и смели бои, стилот на акварел на оваа уметница за тетоважи се заснова на палета на пастелни бои и суптилна презентација на формите. Птиците, медузите и цвеќињата се исполнети со нијанси на пастелни бои, кои постепено се менуваат од темно во светло, давајќи ѝ на тетоважата чувство на тридимензионалност. Еунју ја нагласува убавината на секој детаљ од илустрацијата, притоа сведувајќи ја композицијата на минимум.