Јапонскиот напад врз Лос Анџелес

239

За време на Втората светска војна, во 1942 година, армијата на САД испукала 1.400 противвоздушни проектили во Лос Анџелес, верувајќи дека јапонски авиони извршиле напад врз градот. Сепак, станувало збор за лажна тревога, која предизвикала масовна паника поради која 5 луѓе го изгубиле животот.