Четвртиот и петтиот дел од трилерот „Џон Вик“ во 2021

42

Филмската компанија „Лајонсгејт“ го потврди снимањето на петтиот дел од популарната франшиза „Џон Вик“.
– Четвртото и петтото продолжение на акциониот трилер со Киану Ривс ќе биде снимено во почетокот на 2021 година – потврди Џон Фелтхајмер, извршниот директор на „Лајонсгејт“.
Според него, компанијата во моментов го подготвува сценариото. Исто така, Фелтхајмер рече дека четвртото продолжение на франшизата во кината ќе почне да се прикажува во мај 2022 година.

„Џон Вик 4“, кој беше објавен во мај минатата година, требаше да излезе на 21 мај 2021 година, но премиерата беше одложена затоа што снимањето беше одложено поради коронавирусот.
Филмовите за Џон Вик следат безмилосен одмаздник што се одмаздува за убиството на своето сакано куче.