Хуманитарен „ТТ фестивал“ за децата со аутизам

306

Во недела на 23 декември во Младинскиот културен центар со почеток во 20 часот ќе се оддржи хуманитарен музички фестивал „ТТ фестивал“.

На фестивалот ќе настапат групите: „Fiction“, „The Planktons“, „Илузија“, „Балкан Велики“ и „TV Rage“.

Концертот под мотот „Пешачкиот премин е за слободно минување, не за смрт!“ ќе биде посветен на Тамара Тодороска и на сите останати невини жртви во сообраќајот.

Цената на билетот за „ТТ фестивал“ ќе биде 100 денари , а сите средства собрани од фестивалот ќе бидат наменети за oрганизацијата која се грижи за дечиња со аутизам „Autism Macedonia-Blue Firefly“.

Организаторите на фестивалот ве покануваат на забава и велат дека сечија поддршка би била драгоцена.