Хари и Меган јасно кажаа што сакаат – но дали тоа го добија?

937

Хари и Меган и натаму се војвода и војвотка од Сасекс, но што ќе стане со кралскиот бренд Сасекс?

Десет дена по објавувањето на Хари и Меган дека ќе се повлечат од своите улоги како членови на британското кралско семејство, постигнат е договор меѓу нив и кралицата.

Повлекувањето наречено „тврд Мегзсит“ според изворот на Скај њуз исто така вели „не можете да бидете половина и половина надвор“.

Па затоа се поставува прашањето дали тие го добија она што го сакаа?

Хари и Меган се однесуваат и нарекуваат себеси како „нивното кралско височество“ (НКВ) и „војводата и војвотката од Сасекс“ во текот на нивните изјави и преку нивната вебстраница, која ја именуваа „Сасекс Ројал“.

Сепак, иако им е дозволено официјално да бидат НКВ, тие веќе не можат да ја користат титулата.