Фото: Руски сувенири за Мундијалот

154

Меѓу сувенирите со мотиви поврзани со Светското првенство во Русија неколку се издвојуваат по нивната впечатливост.

На полиците од сувенирниците се појавија фигури со претседателот на Русија, Владимир Путин, насликан како фудбалски судија.

Исто така, продавачите очекуваат добра продажба од серијата фабержеови јајца направена за овој Мундијал, како и од неизбежните матрјошки, но овојпат фудбалски.

За време на Светското првенство локалните угостители се надеваат дека добро ќе се продаваат и колбасите со „фудбалски“ обвивки.