Декорации пред црквата Свети Василиј во Москва

Градоначалникот на Москва, Сергеј Собјанин, рече дека нема да има големи новогодишни прослави во главниот град на Русија поради пандемијата, но тоа не значи дека жителите на Москва не треба да го почувствуваат новогодишниот дух.

Девојка со заштитна маска за лице прави селфи пред ГУМ
Луѓе со заштитни маски пред ГУМ на Црвениот плоштад
Луѓе одат по улица украсена за претстојните прослави на Божиќ и на Нова година