Техно – Очила стим-панк за виртуелна реалност

61

„Панасоник“ ги откри првите очила за виртуелна реалност со висок динамичен опсег (ХДР) во светот. На ЦЕС 2020 беше претставена технологија што ќе им овозможи на носителите да гледаат висококвалитетна содржина во компактен и лесен дизајн во форма на очила. Очилата во стилот стим-панк се опремени со ОЛЕД-микропанели, кои го елиминираат ефектот на комарник, каде што фиксните линии што ги раздвојуваат пикселите стануваат видливи на прикажаната слика. „Панасоник“ работеше со тримилионска Копин корпорација базирана во Масачусетс, за да развие оптички модул што овозможува прикажување на природни и слики без дисторзии во единечен суперфокус.

Тие се опремени со ушни перничиња на секоја од лентите, за кои јапонската фирма соопшти дека се дизајнирани да ги натераат „корисниците да се чувствуваат како да носат очила.“ Во меѓувреме, усвојувањето на оригиналниот динамичен драјвер што употребува магнетна течност овозможува точен удар на дијафрагмата и постигнува ултраниска репродукција на дисторзии.