Македонската радио телевизија донесе одлука Тамара Тодевска да ја претставува Македонија на Евросонг 2019, што ќе се одржи во мај во Тел Авив, Израел.

Од МРТ посочуваат дека се во тек консултации со група автори околу песната-национален претставник на годинашниот Евросонг.