Седум милијардери вложуваат милиони во изградба на бункер во Нов Зеланд

192

Нов Зеланд е новото место за спас од апокалипсата, бидејќи дури седум милијардери од Силициумската долина се подготвени да платата опремување на 150 тони тежок бункер.

– Нов Зеланд не е ничиј непријател, не е мета во случај на нуклеарна војна, како ниту на било која друга војна. Тое е место каде што луѓето можат да пронајдат засолниште – смета Џери Лунч, директор на компанијата која е задолжена за изградба на „Рајзинс С“.

Вредноста на целиот проект се проценува на 11,5 милиони долари.

Ниту еден од богаташите не сакаше да зборува во медиумите за овој проект, но се познати некои детали, како на пример дека во бункерот ќе може да се влезе од јахта или од авион.