Родители си дошле од болница со туѓо бебе

630

Бебиња биле заменети при отпуст на мајка во Клиничкиот центар на Црна Гора(КЦЦГ), јавуваат црногорските медиуми.

Прв што забележал нешто необично бил таткото, кој видел дека бебето е многу поситно. Кога стигнале дома, мајката на рачето на девојчето забележала дека бројот на нараквиците не се совпаѓа со нејзиниот. Потоа, веднаш се вратиле во болницата, па проблемот е надминат.

КЦЦГ го потврдија случајот. Против одговорните медицински сестри е покрената дисциплинска постапка.