Такси-возила без возачи сега се достапни за јавноста во Шангај, најголемиот град во Кина, пренесува Би-би-си.

Компанија поддржана од онлајн технолошкиот и малопродажен гигант „Алибаба“ започна со бесплатна такси-услуга со автомобили што имаат автономно управување.
Возачот всушност е вграден во возолото со коешто управува, но на возачкото седиште седи човек кој што го контролира целиот процес.