Роберт Патисон е најубав маж на светот

274
Роберт Патисон

Де Силва во своето истражување ја користел формулата на златните пропорции на грчката убавина, за која уште од античко време се верува дека ја чува формулата на совршенството, а ја користел и големиот сликар Леонардо да Винчи

Британскиот естетски хирург Џулијан де Силва пресметал колку е нечие лице совршено врз основа на обликот на усните, брадата, очите и други карактеристики. Се покажало дека глумецот Роберт Патисон има лице што е најблиску до совршениот облик и симетрија. Неговиот резултат е 92,15 проценти.
– Роберт се најде меѓу петтемина совршени речиси во сите категории на мерење, бидејќи сѐ на неговото лице има класичен облик. Единствена категорија каде што постигна нешто послаб резултат е обликот на усните, кои кај него се малку потенки и порамни – објаснува д-р Силва.

На второто место е глумецот Хенри Кавил, со резултат 91,64 отсто, а на третото е Бредли Купер, кој имаше резултат од 91,08 процент. Славниот убавец Бред Пит овој пат го зазеде четвртото место со 90,51 проценти, а Џорџ Клуни со 89,91 отсто е петти. Следуваат Хју Џекмен, Дејвид Бекам, Идрис Елба, Канје Вест и Рајан Гослинг.
Де Силва во своето истражување ја користел формулата на златните пропорции на грчката убавина, за која уште од античко време се верува дека ја чува формулата на совршенството, а ја користел и големиот сликар Леонардо да Винчи.