Ријана во тропскиот музички трилер „Островот Гуава“

133

Убавицата од Барбадос, Ријана, наскоро ќе ја гледаме во тропски трилер за
локален музичар, на кој работеше заедно со Доналд Гловер, познат под
уметничкото име Чајлдиш Гамбино. Филмот е насловен „Островот Гуава“, а
неодамна прикажаниот трилер ги заинтересира гледачите. Станува збор за една универзална тема, за напорите на еден музичар да основа музички фестивал.

– Ова е еден од најубавите проекти на кои сум работел досега – изјави Гловер.
Тој во филмот го глуми Дани Марун, а Ријана ја игра неговата девојка Кофи.
Покрај нив во филмот глумат Летиција Рајт и Нонсо Анози.

Режисер на „Островот Гуава“ е Хиро Мураи, а за сценариото е заслужен Стивен Гловер. Филмот премиерно ќе биде прикажан на годинашниот фестивал
„Коачела“ во Италија, а потоа ќе биде достапен и на социјалната мрежа Амазон.