Иако се меѓу најзастапените актери од почетокот на овој век, кога најчесто ги гледавме во романтични комедии, Рис Витерспун и Ештон Качер никогаш досега немале можност да соработуваат. За среќа, на нивните обожаватели, „Нетфликс“ најави ново остварување наречено „Кај тебе дома или кај мене“, во кое ќе им се придружат и некои други познати имиња.

По читањето на синопсисот, тешко е да се избегне поврзаноста со филмот „Празникот“ на Ненси Мајер. Имено, двајца долгогодишни пријатели, кои живеат на различни брегови на американскиот континент, решаваат да ги разменат своите резиденции за една недела. Меѓутоа, работите наскоро излегуваат од контрола, а што точно ќе се случи останува да почекаме неколку месеци и да видиме. Информациите за ова достигнување прво ги сподели „Дедлајн“, а ние со нетрпение го очекуваме враќањето на актерите во жанрот на романтична комедија. Ештон Качер веќе некое време не се појавил на големото платно, па оваа вест е добредојдена и во тој поглед.

Покрај актерството, Рис Витерспун ќе има и улога на продуцент преку компанијата „Хелоу саншајн“, која ја продаде за приближно еден милион долари. Иако го повлече овој потег, таа ќе ја задржи значајната улога и со тоа уште еднаш ќе го потврди своето влијание во холивудските кругови. Кога станува збор за режијата и сценариото, за нив е задолжена Алин Брош Мекена, која, меѓу другото, го адаптирала текстот за „Ѓаволот носи прада“.