Ринго Стар стана витез

176

Тапанарот на легендарните „Битлси“, Ринго Стар, денеска беше прогласен за витез во Бакингамската палата, а по церемонијата славниот музичар се пошегува со новинарите велејќи дека отсега очекува покрај името да му ја додаваат и титулата.

Ринго Стар (77) на свеченоста се појави со својата сопруга Барбара Бах, а за витез го прогласи принцот Вилијам, кој му го врачи церемонијалниот меч со што тој стана сер Ричард Старки, односно како што е неговото вистинско име и презиме.

– Не знам како соодветно да ја користам оваа титула, но очекувам вие да ја употребувате – се пошегува Ринго Стар со новинарите покажувајќи им го одликувањето.

Музичарот, кој потекнува од Ливерпул, денес живее во Лос Анџелес, а признанието го доби за неговата работа во областа на музиката.

Тој од 1962 година беше дел од „Битлси“ заедно со Пол Макартни, Џон Ленон и Џорџ Харисон.

За разлика од него Макартни беше прогласен за витез пред 21 година.