Режисерот на „оскарите“, Глен Вајс (57), беше главна ѕвезда на неодамнешното доделување на наградите „еми“. Откако на сцената ја прими наградата за режисер на специјална емисија, тој ја запроси својата девојка Џен Сандерс.

– Ти си моето сонце, Џен, и мама беше во право кога велеше да не те пуштам. Чудно е што не сакам да те нарекувам „моја девојка“. Сакам да те нарекувам сопруга – рече Вајс во говорот по примањето на наградата.

Потоа следуваше громогласен аплауз од публиката и, секако, покажување на прстенот. Очекувано, откако се качи на сцената, Џен кажа „да“.