„Последната целосна мерка“
Оваа воена драма ја раскажува вистинската приказна за виетнамскиот воен херој Вилијам Х. Питсенбаргер (во филмот го глуми Џереми Ирвин), американски авијатичар што лично спасил повеќе од шеесет луѓе. Му беше понудена можност со хеликоптер да избега од џунглата и воената зона. Тој го реши спротивното, останувајќи во војната за да спаси животи, при што на крајот мораше да го жртвува сопствениот живот.
„Серџио“
Оваа биографија за Серџио Виеира де Мело, бразилски дипломат на ООН, беше премиерно прикажана на филмскиот фестивал во Санденс, на 28 јануари 2020 година. Во филмот игра Наркос, Вагнер Моура, а ги следи напорите направени за да се спаси животот на Виеира де Мела, кога тој беше заробен под урнатините по нападот во 2003 година, во хотелот „Канада“ во Багдад, Ирак.
„Почит“
Џенифер Хадсон игра во овој долгоочекуван и долгоподготвуван биографски филм за Арета Френклин, со која актерката соработуваше лично во подготовките сѐ до нејзината смрт во август 2018 година.
„Ѕвездена прашина“
Во 2020 година, животната приказна на покојната рок-легенда Дејвид Боуви излегува на екранот во Стардаст. Филмот првенствено ќе се фокусира на првата посета на Боуви на САД, во 1971 година, и создавањето на неговото алтер его.