На единаесеттото издание на престижниот фотографски натпревар „Ворлд репорт аворд: хјуманити докјументинг“ учествуваа дури 756 фотографи од 60 земји во светот. Од околу 13.000 доставени фотографии, меѓународното жири ги избра финалистите во шест различни категории. Нивниот избор може да се види на интернет-страницата на натпреварот.