Највисоката брачна двојка во светот

304

Највисоката брачна двојка во светот ја сочинуваат Ана Хаининг Свон од Нова Шкотска, Канада, која била висока 2,41 метар и Мартин ван Бурен Бејтс од Кентаки, кој бил висок 2,36 метри. Тие се венчале во 1871 година, а кога се родило нивното дете, тоа тежело речиси 10 килограми.