Њујорк има најголем број богати луѓе

Една заедничка студија се обиде да открие каде живеат најбогатите луѓе.
Богатите луѓе внимателно го избираат своето место на живеење, како и нивната локација за деловно работење, врз основа на анализа на голем број фактори. Изборот е најчесто град за кој се смета дека никогаш не спие.
На нашата планета има многу дестинации што се погодни за живот на луѓе со длабок џеб, бидејќи на таквото население му се нуди можност да ужива во разни содржини, како и во подобрата страна на животот.
Њујорк е еден од градовите што како магнет привлекува луѓе што имаат големи соништа, па во него живеат околу еден милион милионери, повеќе од кој било друг град во светот.

И додека овој град има најмногу ултрабогати, титулата за град со најгусто населени милионери и милијардери му припаѓа на Монако, каде што богат е секој 29-ти жител. Зад Монако не заостанува Аспен.
Според извештаите на компанијата „Велт икс“, која се занимава со финансиско истражување на платформи за недвижности, се посочува дека ниту еден град нема поголем број индивидуални сопственици на имот со огромно приватно богатство, поголемо од 30 милиони долари, како колку што има Њујорк.
Заедничка студија се обиде да открие каде живеат најбогатите луѓе. Њујорк е со убедливо водство, каде што има дури 24.660 члена на богатата популација.
На второ место е Лос Анџелес, каде што живеат околу 16.295 богати луѓе, потоа Лондон со 14.485, потоа Хонгконг и Париз.Една заедничка студија се обиде да открие каде живеат најбогатите луѓе.
Богатите луѓе внимателно го избираат своето место на живеење, како и нивната локација за деловно работење, врз основа на анализа на голем број фактори. Изборот е најчесто град за кој се смета дека никогаш не спие.

На нашата планета има многу дестинации што се погодни за живот на луѓе со длабок џеб, бидејќи на таквото население му се нуди можност да ужива во разни содржини, како и во подобрата страна на животот.
Њујорк е еден од градовите што како магнет привлекува луѓе што имаат големи соништа, па во него живеат околу еден милион милионери, повеќе од кој било друг град во светот.
И додека овој град има најмногу ултрабогати, титулата за град со најгусто населени милионери и милијардери му припаѓа на Монако, каде што богат е секој 29-ти жител. Зад Монако не заостанува Аспен.
Според извештаите на компанијата „Велт икс“, која се занимава со финансиско истражување на платформи за недвижности, се посочува дека ниту еден град нема поголем број индивидуални сопственици на имот со огромно приватно богатство, поголемо од 30 милиони долари, како колку што има Њујорк.
Заедничка студија се обиде да открие каде живеат најбогатите луѓе. Њујорк е со убедливо водство, каде што има дури 24.660 члена на богатата популација.
На второ место е Лос Анџелес, каде што живеат околу 16.295 богати луѓе, потоа Лондон со 14.485, потоа Хонгконг и Париз.