„Фолксваген“ ќе ја лансира електричната верзија на легендарната „буба“ една од нејзините класични модели. Под името „e-бетл“, овој нов модел ќе го замени четирицилиндричниот мотор на автомобил со електричен. Претворањето е направено од специјалисти на е-класици, партнери на марката за автомобили.