Двесте фотографии од Мерлин Монро ќе бидат прикажани во Париз

351

Помеѓу 9 јули и 22 септември 2019 година, во француската престолнина, поточно во галеријата „Џозеф“ во Париз, ова лето ќе се прикаже монументална фото-серија на славната икона Мерилин Монро.

Двесте оригинални фотографии и документи ќе го пронајдат своето место и ќе го прикажат подемот на холивудската икона, од нејзината славна последна сесија со Берт Штерн, до личните фотографии на Милтон Х. Грин и извонредната колекција на Сем Шо.