Овој филм има рекордна заработка за време на пандемијата, заработи 48,5 милиони долари во првите пет дена.
Филмот „Годзила против Конг“ постави рекорд за време на пандемијата, откако филмот на „Ворнер Брос“ и „Легендарна забава“ заработи 32 милиони долари за еден викенд и 48,5 милиони долари за време на првите пет дена прикажување во киносалите во САД.
„Годзила против Конг“ покажува дека луѓето се подготвени да се вратат во кината по една година гледање филм на кауч.
Дејвид А. Грос, кој ја води филмската консултантска фирма „Франшиза ентертејмент рисрч“, ја опиша продажбата на билетите за викенд како „силна“, со оглед на „сè уште тешките услови“.
Повеќе од 50 проценти од кината во земјата се отворени, но многумина, вклучувајќи ги и оние во Њујорк и од Лос Анџелес, работат со намален капацитет за да можат да се придржуваат до безбедносните протоколи. Додека тоа е само половина од она што би било во нормални околности, ова е позитивен показател дека одењето во кино има својствени предности што не исчезнуваат – изјави Грос.