Tехно

Компанијата „Епл“ има задача да ја направи следната генерација на својот паметен часовник Ајвоч целосно автономен уред, цени бизнис-порталот „Блумберг“. „Епл“ неодамна претстави нова генерација паметни часовници, а тоа се случи на 10-годишнината од смртта на основачот на оваа компанија, Стив Џобс. Неговата најнова идеја за технологијата Ајклауд беше поврзана со паметниот часовник. Меѓу неговите последни големи идеи беше онаа за ерата на „посткомпјутери“ или време кога работните површини и лаптопи ќе бидат речиси целосно надминати. Пред 2011 година, екосистемот на „Епл“ значеше дека неговите уреди – Ајфон, Ајпед, Ајпод, Епл ТВ и други – примаа содржина од Мак десктоп компјутер или лаптоп. Мораше да има синхронизација помеѓу на пр. Ајфон и Мак. Тоа се промени во 2011 година со Ајклауд и ИОС 5, бидејќи станаа основа на уредите на „Епл“. Ова им овозможи на Ајфон и Ајпед да функционираат речиси целосно автономно, без компјутери.
Седум години од првата генерација на Ајвоч, овој уред работи на ист начин. Треба да имате Ајфон за да го активирате овој паметен часовник и да ги поставите неговите опции. Ова значи дека Ајвоч не се совпаѓа со визијата на Џобс за секој уред на „Епл“ да биде автономен.