Јавната научна трибина „Македонското народно творештво – показаљка на степенот на умственото развитие на народот и огледало на неговата душа“ ќе се одржи утре во седиштето на Социјалистичката партија на Македонија (втор кат, голема сала), во рамки на одбележувањето на 160-годишниот јубилеј од Зборникот на народни песни (1861-2021 година) на браќата Миладиновци.