Скопскиот дувачки квинтет гостува во Софија

218

Скопскиот дувачки квинтет вечерва ќе одржи концерт во Македонскиот културен центар во Софија со почеток во 18.30 часот.

На програмата се дела на Моцарт, Фаркас, Бизе, Д‘ Агостини и Смокварски, во изведба на музичарите: Марија Јакимовска -флејта, Васил Атанасов -обоа, Ристо Ѓоревски – кларинет, Орце Ицковски -фагот и Александар Гошев -хорна.

Скопскиот дувачки квинтет постои четири децении, изведува дела од домашни и странски автори како и дела специјално напишани за него. Досега гостувал и во Словенија, Хрватска, БиХ, Бугарија, Австрија, САД, Русија, Израел..