Главни награди

Прва награда – „Ронка леб“ (шифра: Мајка)
Втора награда – „Татко“ (испратен без шифра, од следната адреса: [email protected])
Трета награда – „Посета“ (шифра: Хопер13)

Откупни награди

„Еден убав сончев ден“ (шифра: 1123581321 Ф)
„Бегство“ (шифра: Бегалец 2021)
„Аџи Харалампие“ (шифра: Нулта позитив)

(Во наредните денови очекуваме авторите на наградените раскази да се јават во редакцијата на „Нова Македонија“ (+389(0) 2 5511711 или на 071 386163), а потоа да приложат примерок од расказот како потврда.)