Промоција на стихозбирката „Допирот на времето“ од Моника Стојанова

167

Стихозбирката „Допирот на времето“ од Моника Стојанова ќе биде промовирана вечер од 20 часот во Домот на културата „Кочо Рацин“.

Тоа е прва поетска книга на младата авторка, која досега има објавено пет прозни дела. Збирката содржи творби напишани во строгите поетски форми сонети и сонетен венец.

Рецензент и промотор на делото е проф. д-р Кристина Николовска од Катедрата за македонска книжевност и јужнословенски книжевности на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје.

Настанот ќе биде збогатен со настап на виолинистката Пламенка Трајковска и на танцова двојка од Центарот за модерни и спортски танци „Прима данца“.