Почнува новата сезона на Филхармонија

154

По пауза од неколку месеци, Филхармонија ќе започне со реализација на своите концерти.

Првиот концерт со кој се отвора новата сезона 2020-2021 е на 3 септември, в четврток со почеток во 20 часот. На програмата е ремек-делото за два гласа и оркестар „Песни за земјата“ од Густав Малер. Диригент е Габриел Бебешелеа (Романија), а солисти се Корби Велч – тенор (САД) и Хеике Веселс – мецосопран (Германија).

Концертот ќе се одвива според протоколите одобрени од Комисијата за заразни болести, а билетите ќе се продаваат во ограничен број онлајн на веб страната на Филхармонија.

Билетите ќе се продаваат по цена од 800 денари.

– За да се испочитуваат протоколите, капацитетот на салата ќе биде искористен само 30 отсто, публиката ќе седи на дистанца, а ќе се продаваат само парните редови во салата. Музичарите кои ќе свират истотака ќе бидат распоредени согласно параметрите кои ги налага Комисијата за заразни болести – велат од Филхармонија.