Почина Екрем Хусеин – доајенот на македонскиот балет

246

Екрем Хусеин доајенот на македонскиот балет по долго боледување почина денеска на 75-годишна возраст. 

Погребот на Хусеин ќе се одржи денеска на турските гробишта во Бутел. Поради колективниот годишен одмор комеморација во неговата матична куќа – Македонската опера и балет, најавуваат за следната недела.