Среде тековната здравствена криза предизвикана од ковид-19, Париз изненадува со креативен одговор за итни случаи за својата летна програма во 2020 година: Пловечко кино со 38 електрични чамци што ќе овозможат одржување на потребната физичка дистанца.
Со насловот „Синема со ло“ (Кино на вода), настанот ја означува инаугурацијата на „Париз плагес“, годишна летна програма што нуди спортски активности, како и рекреација на отворено на бреговите на реката Сена и вештачкиот канал Басин де ла вилет. Ова необично киноискуство ќе започне денеска, со бесплатно прикажување на „Големата бања“, филм на режисерот Жил Лелуш.

„Париз плагес“ се предвидува да се одржи во периодот од 18 јули до 30 август 2020 година, поканувајќи ги парижаните и посетителите истовремено да се релаксираат и да уживаат на бреговите на реката Сена.
Пловечкото кино ќе го означи отворањето на годинешната програма, со флота од 38 електрични чамци со кои се обезбедуваат безбедносните мерки и физичкото растојание на присутните (кои веќе се избрани преку лотарија).
Покрај тоа, 150 лежалки исто така ќе бидат достапни во областа на париските плажи, за оние што сакаат да го гледаат филмот на екран од 16 x 9 метри.