„Нема да биде крај на светот“ од авторот Аднан Лугониќ, а во режија на Нина Николиќ, е новиот проект што започна да се подготвува на сцената на Македонскиот народен театар. Оваа драма и оваа претстава се занимаваат со рушењето на интимните светови. Сите три лика (Дарја Ризова како Маша, таткото Саша Ханџиќ и Џана Џаниќ во улогата на Нина) од оваа драма под кожа ја носат пропаста на сопствениот свет, односно светот каков што го замислувале за себе, за кој се бореле, кој го граделе или за кој мислеле дека ги чека, а тие требало само да му излезат во пресрет…
Костимографка на претставата е Ивана Каранфиловска-Угуровска, а сценограф е Ангел Петровски. Изборот на музиката и адаптацијата се на Оливер Митковски, во претставата се користи и композицијата „Магдалена“ од Димитар Масевски, а како соработник за македонски јазик се потпишува Ѓорѓи Јолевски.
Проектот е во продукција на „Перипетија продукција“, a во копродукција со Македонскиот народен театар и Сараевскиот ратни театар (САРТР) од Сараево, Босна и Херцеговина.
Бидејќи станува збор за копродукциски проект меѓу два театри, претставата ќе има две премиерни изведби во двете земји. Првата премиера ќе се одигра на 18 септември во Сараево, а втората премиера е предвидена за ноември на нашата матична сцена.