„Мојот маж“- премиера на Драмски театар според расказите на Румена Бужаровска

117

Раскази од збирката „Мојот маж“ на писателката Румена Бужаровска се драматизирани во истоимената претстава во режија на Нела Витошевиќ, чија премиера е закажана за утревечер во 20 часот во Драмски театар.

Драмската структура на претставата е изградена од два меѓусебно испреплетени материјали, и тоа драматизацијата на шест раскази и документарниот материјал произлезен од авторските монолози.

– Три теми се во фокусот на претставата: за промашен живот, честа тема кај нас бидејќи живееме во депресивно општетство, потоа темата за неверството и темата на грижа на совест – рече режисерката.
Во претставата играат: Сара Климоска, Емилија Мицевска, Наталија Теодосиева, Сања Арсовска, Трајанка Илиева-Вељиќ, Игор Ангелов, Филип Трајковиќ и Исмет Шабановиќ.

Репризата на претсавата ќе биде на 20 февруари.