Вечерва од 20 часот во фоајето од ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп ќе се одржи
концерт насловен Вечер со пијано. Настапуваат пијанистите Денис Најдоски и Тамара
Глигоровска, кои, ќе изведат дела од Бетовен, Шуберт, Рахмањинов, Чајковски.

Денис Најдоски е млад пијанист од Прилеп каде што и го завршува основното музичко училиштево класата на проф. Михајло Стојкоски. Во 2006 година своето образование го продолжува во класата на м-г проф. Снежана Анастасова – Чадиковска во ДМБУЦ „ Илија Николовски – Луј “ Скопје, а во 2015 година дипломира со висок просек на факултетот за музичка уметност во Скопје во класата на м-г проф. Рита Трпчева-Поповиќ. За време на неговото школување како солист настапува на голем број државни и меѓународни натпревари каде што освојува значајни награди и признанија, концерти во земјава и надвор од неа, како и редовно учество на семинари кај врвни пијано педагози од Македонија, Србија, Швајцарија, Словенија, Русија.

Покрај солистичките настапи редовно настапува и како член на камерни состави ( дуо Пијано, Пијано трио ) од кои се издвојуваат – лауреат на државен натпревар по камерна музика, концерти на Скопско Лето, Есенски музички свечености, Прилепско културно лето. Од 2015 год работи во ООМУ „ Ордан Михајлоски – Оцка “ – Прилеп како професор по пијано и корепетиција. Неговите ученици земаат редовно учество на голем број концерти и натпревари, каде што постигнуваат значајни резултати во државата но и надвор од неа. Зема активно учество на голем број натпревари како пијано соработник (Македонија, Србија, Косово, Бугарија, Грција), а од 2019 година е
пијано соработник на реномираниот протопсалт Никодимос Кабарнос ( Грција ) каде што заедно настапуваат низ Грција и Романија. Во моментов ја завршува неговата
специјализација по источно-црковна музика на Атинскиот конзерваториум при
Атинската Архиепископија.

Тамара Глигоровска е родена 1994 година во Скопје, Р. Македонија каде завршува основно и средно образование. Своите студии ги продолжува на Факултетот за музичка уметност во Скопје, во класата на проф. Рита Трпчева Поповиќ и дипломира во 2018 година на инструменталниот оддел отсек пијано. Учествува на повеќе државни и меѓународни натпревари во Македонија и Србија. По завршувањето на студиите работи како професор по пијано во приватно музичко училиште ПијаноАрт во Скопје. Настапува на многубројни концерти и фестивали меѓу кои Есенски музички свечености и Скопско лето, а исто така посетува и семинари кај еминентни професори меѓу кои Јури Кот (Украина), Жени Захариева (Бугарија), Ксавие ла Комте (Франција). Во моментов живее и работи во музичкото училиште во Охрид и ги подготвува своите мастер студии. Ка.М.