Исклучителен настап на Наташа Диденко во Созопол

63

Македонската виолинистка Наташа Диденко, како претставничка на земјава во музичкиот дел, настапи на меѓународниот франкофонски фестивал „Солеј“ во Созопол, Бугарија. Таа имаше соло-концерт во Археолошкиот музеј, во ова познато летувалиште на Црно Море.

– Првпат настапив на овој фестивал, а на концертот помеѓу многубројните локални посетители имаше гости и од Франција и од Русија. Концертот се одржа во единствениот амбиент на Археолошкиот музеј, каде што има предмети и археолошки ископини стари и по 2.000 години. Домаќините беа презадоволни од мојот настап и ме поканија да гостувам и во други пригоди повторно тука, но и во други градови и летувалиште во земјата – истакна Диденко, нагласувајќи дека концертот беше организиран со поддршка од Културно-информативниот центар на нашата земја во Софија. Покрај Диденко, на фестивалот во Созопол со свои дела беа претставени четворица ликовни уметници од земјава, а беа прикажани и три краткометражни филма за Охрид, Струга и за Крушево.