Донација на книги од Москва и предавање во Рускиот центар при УКИМ

91

Домот на руското зарубежје „А. Солженицин” од Москва ќе донира книги во Рускиот центар при УКИМ, утре во 12 часот, известува руската амбасада во Македонија.

Предавање ќе одржи и познатиот руски писател Алексеј Варламов.

На присутните ќе им се обрати и амбасадорот на Руската Федерација во Република Македонија, Сергеј Баздникин.