Возбудливото „Ана Кап трио“ во Камерната сала на Филхармонија

55

Неконевенционалниот музички состав од Франција „Ана Кап трио“ вечерва, во 20 часот, во Камерната сала на Филхармонијата, премиерно пред македонската публика ќе го претстави своето возбудливо „Траума шоу“. Во ова трио свират Пјер Миле, труба, Мануел Декок, виолина, и Жан Мишел Трото, хармоника.

Во ова лудо и поетско шоу, „Ана Кап трио“ свири, пее, танцува и „распарчува“, и ништо не е оставено на случајноста. Слушаме наизменични трогателни и хумористични моменти, со прецизност на швајцарски часовник.
„Траума шоу“ на француското „Ана Кап трио“ е вистинско камелеонско, инспиративно патување, во кое се комбинираат виртуозна музика, чудесна комедија и дадаистички песни.

Тоа се тројца извонредни музичари: фасцинантен трубач, кој по секоја цена покажува неизвесност, среќен хармоникаш со биполарна тенденција и срамежлив и измачуван виолинист, кој се обидува, најдобро што може, да ја спаси фарсата…