Плажа во Барселона евакуирана поради експлозивна направа

40

Властите во Барселона ја евакуираа популарната плажа Сан Себастијан поради експлозивна направа.

Според шпанските медиуми, станува збор за неексплодирана направа од Втората светска војна.

Полицијата оформи зона на безбедност од 250 метри на плажата.