Ирак сѐ поблиску до бројката од 100.000 заразени

16

Во Ирак се потврдени 2.163 нови случаи на коронавирус. Според Министерството за здравство, вкупниот број на заразени е зголемен на 94.693.

Од коронавирус во земјата починале уште 88 лица, а од почетокот на пандемијата починале вкупно 1.869 луѓе.