Ознака: Најстариот портрет

Најстариот портрет е стар 25.000 години и веројатно е на...

Во близината на чешкиот град Долни Вестонице се наоѓа истоимениот археолошки локалитет каде што е пронајден портретот издлабен од слонова коска Пред повеќе од 25.000...