17.8 C
Skopje
26.7.2021 - 7:16

Ознака: MиTу-хероина

Барокната MиTу-хероина никако да го добие заслуженото признание

Четири века чекаше италијанската барокна сликарка Артемизија Џентилески (1593-1654) за најпосле да го добие признанието што го заслужува. Требаше да стигне во вид на...