Ознака: kovid-19

Бројот на ковид-случаи зголемен за 65,8 отсто за една недела, соопшти...

Комисијата за заразни болести на денешниот состанок констатира дека има зголемување на бројот на позитивни случаи на ковид-19 во однос од минатата недела, и...

Регистрирани 168 нови случаи на ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа, направени е 1.101 тест, а регистрирани се 168...

Новите ковид-соеви ја избегнуваат имунолошката заштита, Европа минува низ седмиот бран

Европа минува низ седмиот бран на ковид-19, во голема мера објаснет со новите соеви на вируси кои имаат силен капацитет да ја избегнат заштитата...

Регистрирани нови 180 случаи на ковид-19 во изминатите три дена

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните три дена (од 24 до 26 јуни), направени се 2.880...

Регистрирани 108 новозаразени од ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа nаправени се 723 тестови, а регистрирани се 108...

Забележан 91 нов случај на ковид-19

Во последните 24 часа, регистрирани се 91 нов случај на ковид-19 од направени 1.067 тестови, не е евидентиран ниту еден смртен случај, како во...

За три дена 81 новозаразени со ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните три дена се 1.972 тестови, а регистрирани се 81 нови...

Американските здравствени власти ги препорачаа вакцините против ковид-19 и за најмладите

Американските здравствени власти дадоа препорака за давање на вакцините против ковид-19 на деца на возраст од шест месеци до пет години, последната возрасна група...

Регистрирани двајца починати и 72 нови случаи на ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа направени се 772 тестови, а регистрирани се 72...

Панорама

Летниот бран на ковид-19 ќе биде бран што ќе донесе зголемувања и намалувања на случаите, но нема да постои притисок врз здравствениот систем, вели...