Ознака: хепатитис А

Епидемија на хепатитис во неколку загрепски училишта

Во Загреб веќе два месеца владее епидемија на хепатитис А или заразна жолтица, а најголем број заболени се средношколци, објави Јутарњи лист. -Од почетокот на...