Ознака: Елена Јованова-Грујовска

Јованова-Грујовска: Македонскиот јазик е дел од најстарите книжевно-јазични традиции

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ денеска организираше четврто чествување на 5 Мај – Денот на македонскиот јазик, кој со одлука на Владата се...

Анализа на македонската лексика на Елена Јованова-Грујовска

Во издание на „Бата прес“ е објавено делото „Македонистички, социолингвистички и културолошки проучувања“ од Елена Јованова-Грујовска. Објавувањето на истражувањата е поддржано од Министерството за...