Ознака: договор за добросеседство

Петков: Јазикот е јасно дефиниран во Договорот за добрососедство

Бугарскиот премиер Кирил Петков на новинарско прашање во врска со македонскиот јазик и забелешка да го именува јазикот на државата во која се наоѓа,...