Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25436)

ЕУ треба да го разјасни прашањето за европската перспектива на регионот

Официјалната посета на министерот за надворешни работи на Црна Гора, Ѓорѓе Радуловиќ, на Македонија, која требаше да се случи на 28 јануари 2022 година,...

Понуда и побарувачка на „берза за невакцинирани“

Во повеќе европски држави функционира таканаречена алтернативна онлајн берза, преку која се бараат работници или партнери за дружење, но под услов да не се...

Квалитетната работна сила веќе си отпловила

Феноменот на пронаоѓање квалитетна работна сила ќе станува сѐ поизразен со заживувањето на економските активности. Во најнепријатна состојба ќе се најдат помалку развиените земји,...

Велика Британија и ЕУ повторно „јаваат“ заедно

Украинската криза ги приближува некогашните блиски соработници и членки во Унијата Лондон и Брисел започнале со преговори за нови антируски мерки со учество на САД....

ЕУ го изгуби својот компас за снабдувањето со гас

Анализа на институтот „Бригел“ од Белгија Според студијата на институтот „Бригел“ од Белгија, „ЕУ би можела да излезе на крај со краткорочни прекини во испораките...

Ноќна автобуска линија во Илинден

Со цел подобра комуникација со централното градско подрачје во вечерните часови и по барање на жителите на општината Илинден, од ноќеска почна да функционира...

Не минуваат политички договори за историските вистини

Бугарскиот премиер Кирил Петков, одговарајќи на прашањата од бугарските пратеници за двете средби со Димитар Ковачевски, меѓу другото, искажа повеќе, во најмала рака, контроверзни...

Паркинг-место ќе се наоѓа почесто

Како засебна, но и како општина доста атрактивна за сите жители на Скопје, во Општина Аеродром паркинг-просторот е горлив проблем и за нејзините жители....

Меѓународното право – наше најмоќно оружје

Самиот прием на претставниците од македонските здруженија од Бугарија кај претседателот Пендаровски испраќа порака за нивна поддршка, но и преземање обврска од претседателот да...

Џудо-семинар на темата „Подобри го својот клуб“

Европската џудо-унија (ЕЈУ) активно ја вклучува ЏФМ во многу значајни проекти за подобрување на џудо-спортот во Македонија, како што се надградба на образованието и...